Nieuwe tijdelijke tentoonstelling 2016 / 2017

Vanaf 15 oktober Geologische rampen

ramp
Geologische rampen komen voor zolang de aarde bestaat.
De zo op het oog stabiel lijkende aarde is eigenlijk een tijdbom(metje). Ieder moment kan er weer iets gebeuren.

Daarnaast komen ook vanuit de ruimte bedreigingen voor zoals meteorieten enz.

De tentoonstelling probeert een inzicht te geven in processen die leiden tot geologische rampen, waarbij bewegingen in de aardkorst, vulkanisme en factoren van buiten onze aarde een rol spelen.

Artikel over gepolairiseerd licht in combinatie met steen in bijlage van de Volkskrant van zaterdag 8 juli. klik hier

Artikel in dagblad Trouw over Brexit 1.0 geologisch.  Klik hier

krakenSteentjes kraken
In sommige steentjes zitten mooie mineralen. Meestal klein maar daarom staan er microscopen in het museum. Het kraken gaat met een apparaat wat kinderen zelf kunnen bedienen. Een begeleider van het museum geeft uitleg over het mineraal en helpt je om het in een klein doosje te doen. Tijdens het kraken nemen we een consumptie (frisdrank). Als je geluk hebt, ga je met verschillende doosjes, waar de naam van het mineraal op staat, naar huis.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Donderdag 10 augustus van 10.00 t/m 12.00 uur
Kosten euro 7,50 incl. consumptie en toegang museum.

Max. 14 deelnemers, aanmelding via telefoon of mail.

Gelders Geologisch Museum
Parkstraat 32, 6881 GJ Velp
info@geologischmuseum.nl
www.geologischmuseum.nl

slijpen
Het museum bevat verder diverse exposities van mineralen, fossielen en gesteenten.
Er is na telefonische opgave, gelegenheid om tegen betaling steentjes te slijpen voor kinderen.

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.