Nieuw Trilobieten-expositie in het Gelders Geologisch Museum
trilo
Trilobieten behoren tot de ongewervelden. Zij leefden in zee en ze hadden een pantser om zich te beschermen en scharrelden over de bodem, groeven zich in en sommige families konden zwemmen. De vormen van de trilobiet waren uiteenlopend: er waren er met stekels, sommige hadden pustulatie (bultjes), de meeste hadden ogen en de grootte en de opbouw liepen uiteen. Wereldwijd leefden er wel twintigduizend verschillende soorten.

Te bewonderen in het GGM tot en met april 2018
.

Fluorescentie

Een moeilijk woord voor mooie lichtgevende mineralen.

fluorescentie

Sinds kort heeft het Gelders Geologisch Musem in Velp een kast staan met fluorescente mineralen.
Bepaalde stenen geven prachtig licht als je er met een UV (ultraviolette) lamp op schijnt.
Bij normaal licht zien de stenen er gewoon uit en op het moment dat het licht uitgaat, gloeien ze ook niet na. Dus geen glow in dark zoal veel figuurtjes die je soms in slaapkamers ziet.

Samen met de trilobieten-expositie een goede reden om naar Velp af te reizen.

Kennismaking met gesteentestenen

Een cursus bestaande uit 4 delen op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.
Een uurtje theorie gevolgt door een korte pauze en daarna stenen bekijken.

1. Wat is gesteente, gesteentevormende mineralen en de stenencyclus.
2. Sedimentaire gesteenten.
3. Magmatische gesteenten.
4. Metamorfe gesteenten.

Op de navolgende data vindt de cursus plaats. U kunt ook een of meerdere delen volgen.
3 februari
10 februari
24 februari

Kosten voor de hele cursus € 50,- incl. koffie/thee en reader. Delen € 12,50 per deel.
Houders Gelrepas 50% korting Vrienden van het museum/vrijwilligers gratis.
opgave/info via e-mail of tel. 026-3642996

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.