Nieuw Trilobieten-expositie in het Gelders Geologisch Museum
trilo
Trilobieten behoren tot de ongewervelden. Zij leefden in zee en ze hadden een pantser om zich te beschermen en scharrelden over de bodem, groeven zich in en sommige families konden zwemmen. De vormen van de trilobiet waren uiteenlopend: er waren er met stekels, sommige hadden pustulatie (bultjes), de meeste hadden ogen en de grootte en de opbouw liepen uiteen. Wereldwijd leefden er wel twintigduizend verschillende soorten.

Te bewonderen in het GGM tot en met april 2018
.

Fluorescentie

Een moeilijk woord voor mooie lichtgevende mineralen.

fluorescentie

Sinds kort heeft het Gelders Geologisch Musem in Velp een kast staan met fluorescente mineralen.
Bepaalde stenen geven prachtig licht als je er met een UV (ultraviolette) lamp op schijnt.
Bij normaal licht zien de stenen er gewoon uit en op het moment dat het licht uitgaat, gloeien ze ook niet na. Dus geen glow in dark zoal veel figuurtjes die je soms in slaapkamers ziet.

Samen met de trilobieten-expositie een goede reden om naar Velp af te reizen.

Steentjes krakenkraken

In sommige steentjes zitten mooie mineralen
Meestal klein maar daarom staan er microscopen in het museum. Het kraken gaat met een apparaat wat kinderen zelf kunnen bedienen. Een begeleider van het museum geeft uitleg over het mineraal en helpt je om het in een klein doosje te doen. Tijdens het kraken nemen we een consumptie (frisdrank). Als je geluk hebt, ga je met verschillende doosjes, waar de naam van het mineraal op staat, naar huis.

Donderdag 28 december 10.00 t/m 12.00 uur
Kosten euro 7,50 incl. consumptie en toegang museum.
Kinderen van 6 t/m 12 jaar

Max. 14 deelnemers, aanmelding via telefoon (openingsuren) of email.

Gelders Geologisch Museum
Parkstraat 32, 6881 GJ Velp
info@geologischmuseum.nl
www.geologischmuseum.nl

slijpen

Het museum bevat verder diverse exposities van mineralen, fossielen en gesteenten.
Er is na telefonische opgave, gelegenheid om tegen betali

steentjes te slijpen voor kinderen.

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.

www.mijn-eigen-website.nl