Nieuw Trilobieten-expositie in het Gelders Geologisch Museum
trilo
Trilobieten behoren tot de ongewervelden. Zij leefden in zee en ze hadden een pantser om zich te beschermen en scharrelden over de bodem, groeven zich in en sommige families konden zwemmen. De vormen van de trilobiet waren uiteenlopend: er waren er met stekels, sommige hadden pustulatie (bultjes), de meeste hadden ogen en de grootte en de opbouw liepen uiteen. Wereldwijd leefden er wel twintigduizend verschillende soorten.

Te bewonderen in het GGM tot en met april 2018
.

Fluorescentie

Een moeilijk woord voor mooie lichtgevende mineralen.

fluorescentie

Sinds kort heeft het Gelders Geologisch Musem in Velp een kast staan met fluorescente mineralen.
Bepaalde stenen geven prachtig licht als je er met een UV (ultraviolette) lamp op schijnt.
Bij normaal licht zien de stenen er gewoon uit en op het moment dat het licht uitgaat, gloeien ze ook niet na. Dus geen glow in dark zoal veel figuurtjes die je soms in slaapkamers ziet.

Samen met de trilobieten-expositie een goede reden om naar Velp af te reizen.

Grote verkoopdag zondag 19 november

• Dacht u dat u verzameling compleet was?
  • Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen?verkoop
  • Fanatiek verzamelaar, maar niet veel geld?

De verkoopdag wordt gehouden in het museum op zondag 19 november van 12.00-16.00 uur

De laatste jaren is door schenkingen aan het museum veel dubbel materiaal binnengekomen dat prachtige mineralen, fossielen en boeken bevat. Omdat de expositieruimte beperkt is wordt een deel van dit dubbele materiaal nu verkocht voor een relatief lage prijs. U kunt prachtige mineralen, fossielen en boeken verwerven en u steunt ook het museum en haar doelstellingen.

Entree voor deze dag is gratis.

Gelders Geologisch Museum
Parkstraat 32, 6881 GJ Velp
info@geologischmuseum.nl
www.geologischmuseum.nl

slijpen

Het museum bevat verder diverse exposities van mineralen, fossielen en gesteenten.
Er is na telefonische opgave, gelegenheid om tegen betaling

steentjes te slijpen voor kinderen.

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.

www.mijn-eigen-website.nl