Expositie Kristalvormen van Mineralen in het
Gelders Geologisch Museum

kristalvormen

Een kristalstelsel of kristalsysteem laat zien hoe de kristallen van een mineraal zijn opgebouwd. Er zijn zeven verschillende kristalstelsels, groepen waarin de kristallen te plaatsen zijn volgens de aard van hun symmetrie.

Het Gelders Geologisch Museum gaat in een nieuwe tijdelijke tentoonstelling op een inzichtelijke manier in op de verschillende kristalstelsels, de structuur van kristallen en de mogelijke kristalvormen.

Als u een en ander thuis nog eens rustig wilt nalezen, kan dat in het speciaal voor deze expositie door het museum gemaakte boekje over Kristalvormen van Mineralen.

Fluorescentie

Een moeilijk woord voor mooie lichtgevende mineralen.

fluorescentie

Sinds kort heeft het Gelders Geologisch Musem in Velp een kast staan met fluorescente mineralen.
Bepaalde stenen geven prachtig licht als je er met een UV (ultraviolette) lamp op schijnt.
Bij normaal licht zien de stenen er gewoon uit en op het moment dat het licht uitgaat, gloeien ze ook niet na. Dus geen glow in dark zoal veel figuurtjes die je soms in slaapkamers ziet.

Samen met de kristalvormen-expositie een goede reden om naar Velp af te reizen.

Het museum is geopend, dinsdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur.