Menu

Bibliotheek

De bibliotheek bestaat uit twee deelcollecties, namelijk de bibliotheek van het Gelders Geologisch Museum en de bibliotheek van de Nederlandse Geologisch Vereniging (NGV).

De boeken in de bibliotheek kunnen door iedereen geraadpleegd worden tijdens de openingstijden van het museum. Denkt u in de bibliotheek hulp nodig te hebben bij het zoeken laat dit voor de zekerheid graag minstens twee weken van tevoren weten per email (bibliotheekgeomus@gmail.com) zodat er gekeken kan worden of iemand aanwezig kan zijn (u krijgt er bericht over).

Meer informatie over de bibliotheek staat in het document ‘Bibliotheekinformatie en reglement’, dit is online te raadplegen. Dit document hangt ook aan de zijkant van de linker boekenkast aan de ingang van de bibliotheekruimte.
Alleen NGV-leden en medewerkers van het museum kunnen boeken lenen (uit beide deelcollecties). Nummers van tijdschriften worden in principe niet uitgeleend.

Catalogus
Er is een gezamenlijke online catalogus voor de bibliotheek van het museum en die van de NGV. Er is een kleine overlap tussen deze bibliotheken waardoor bepaalde boeken dubbel voorkomen, maar dan wel met verschillende boeknummers.

In de catalogus kan op auteur, naam en onderwerp (trefwoord) gezocht worden.
Voor het raadplegen van de catalogus: naar catalogus bibliotheek.

De documenten “Bibliotheekinformatie en reglementen” en “Gebruiksaanwijzing catalogus” zijn als printvriendelijke pdf te downloaden via onderstaande link.

Bibliotheekinformatie en reglement.pdf link

Gebruiksaanwijzing catalogus.pdf link