Menu

Agenda

Details programma augustus

Geo-wandeling

Natuursteen in stad en dorp, je loopt er zo aan voorbij. Dat is jammer, want puien, vensterbanken en stoepranden zitten vol met verborgen schatten.

Donderdag 4 augustus starten we om 09.30 uur bij het Gelders Geologisch Museum in Velp voor een wandeling waarin we aandacht besteden aan natuursteen in de bebouwing, bouwstijlen en beetje historie van Velp. Een verrassende wandeling door de bebouwde kom van Velp.

Kosten 5,- euro. Plus eventueel € 2,50 voor bezoek museum.

Steentjes kraken

Stenen kraken, schatten zoeken – Vind jij zilver?

Behalve hard werken, kan je met een microscoop jouw vondsten onderzoeken en je krijgt uitleg over wat je allemaal gevonden hebt.

Op vrijdag 12 augustus kan je komen schat zoeken in het Gelders Geologisch Museum. Je kraakt (breekt) zelf stenen met behulp van kraakapparaten. Zo kan je in het binnenste van de stenen de prachtigste stukken mineraal bij elkaar zoeken. Wat er precies allemaal gevonden gaat worden, is ook voor ons een verrassing. Dat het glimt, schittert en mooi is, weten we wel zeker.

Alle vondsten mogen natuurlijk mee naar huis genomen worden. Ook is een consumptie inbegrepen bij de prijs van € 8,-. We starten om 10:00 uur en rond 12:00 uur zijn we klaar. Het is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Aanmelden kan via 026-3642996 tijdens openingstijden (di-zo 12:00-17:00 uur). De groep is maximaal 14 personen.

Graag tot ziens deze zomer!

Zomercarrousel

Wie wordt er geoloog?

Carrousel goudpannen, stenen slijpen, fossielen zoeken en creatief met stenen

max 16 kinderen, 6 – 12 jaar

€ 10,- – geen museumjaarkaart korting

Aanmelden voor alle activiteiten is verplicht via telefoonnummer 026-3642996

Wij behouden ons het recht voor om aangegeven activiteiten i.v.m. corona niet door te laten gaan.

Ook te zien in het Gelders Geologisch Museum