Menu

Agenda

Stenen kraken, schatten zoeken – Vind jij zilver?

Op vrijdag 3 mei kan je komen schatzoeken in het Gelders Geologisch Museum. Je kraakt (breekt) zelf stenen met behulp van kraakapparaten. Zo kan je in het binnenste van de stenen de prachtigste stukken mineraal bij elkaar zoeken. Wat er precies allemaal gevonden gaat worden, is ook voor ons een verrassing. Dat het glimt, schittert en mooi is, weten we wel zeker.

Behalve hard werken, kan je met een microscoop jouw vondsten onderzoeken en je krijgt uitleg over wat je allemaal gevonden hebt.

Alle vondsten mogen natuurlijk mee naar huis genomen worden. Ook is een consumptie inbegrepen bij de prijs van € 10,-. We starten om 10:00 uur en rond 12:00 uur zijn we klaar. Het is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Aanmelden kan alleen via 026-3642996 tijdens openingstijden (di-zo 12:00-17:00 uur). De groep is maximaal 16 personen.

Geen aanmelding meer mogelijk.

Graag tot ziens in het Gelders Geologisch Museum, Parkstraat 32, Velp. 

Op woensdag 8 mei organiseren wij een geologie carrousel voor de jeugd met: goudpannen – stenen slijpen – fossielen zoeken – creatief met stenen.

Je gaat op zoek naar (gekken)goud en fossielen. Daarnaast leer je hoe je zelf een steen slijpt en kan je jouw eigen stenen versieren. Het is een speurtocht door verschillende onderdelen van de geologie. Alles dat je zelf vindt en maakt, neem je natuurlijk ook mee naar huis.

De prijs is € 10,-, inclusief consumptie. We starten om 10:00 uur en rond 12:00 uur zijn we klaar. Het is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden kan alleen via 026-3642996 tijdens openingstijden (di-zo 12:00-17:00 uur). Wees er snel bij, want er is ruimte voor maximaal 16 personen.

Graag tot ziens in ons Gelders Geologisch Museum, Parkstraat 32, Velp.

Geen aanmelding meer mogelijk.

Tijdelijke expositie

Een verzameling mooie mineralen waaronder veel agaten en in het bijzonder landschapsagaten.


Fluorescentie

Het Gelders Geologisch Museum heeft een kast met prachtige fluorescente mineralen. Bepaalde stenen geven licht als je er met een UV (ultraviolette) lamp op schijnt.

Bij normaal licht zien de stenen er gewoon uit en op het moment dat het licht uitgaat, gloeien ze ook niet na. Dus geen “glow in dark” zoals veel figuurtjes die je soms in slaapkamers ziet.

Onlangs is de kast opnieuw georganiseerd en voorzien van nieuwe UV verlichting. Nu nog mooier.
Meer info over UV mineralen